Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

0122 - 187 00   |   info@everglow.se   |   Kontakta oss   |   Om oss |   Mina sidor

0

Favorit-ikon

0

0 produkter / 0,00

Till varukorgen-ikon

0

Användningsområde

Golvnära utrymningssystem - under 40 cm över golv

Detta kan utföras med, dels efterlysande produkter, dels elektriskt diodsystem.

I vårt golvnära utrymningssystem använder vi målade efterlysande golvlinjer alt. efterlysande folielinjer samt lågt placerade efterlysande skyltar. Är inte golvlinjer lämpligt så använder vi som alternativ efterlysande vägglinjer lågt placerade på vägg med tillhörande efterlysande skylt. Dessa kan utföras med våra efterlysande plåtlister eller om man lägger stor vikt vid design så kan de utföras med efterlysande material i våra profillister.

Golvnära utrymningssystem är att föredra eftersom vid rökfyllnad av en lokal är det endast fri sikt nära golvet. Även Räddningstjänsten kan ha nytta av den efterlysande markeringen vid en insats med rökdykare.

Läs mer...

Icke golvnära utrymningssystem – över 40 cm över golv

Detta kan utföras med högt placerade efterlysande skyltar tillsammans med efterlysande golvnära system. Enligt vår uppfattning den minst kostsamma lösningen. Viktigt är att skyltarna monteras där de får rätt belysning. Det kan i vissa fall bli nödvändigt att komplettera med allmän belysning.

Ett komplett icke golvnära utrymningssystem kan även utföras med batteriförsörjda Nödljus och Hänvisningsarmaturer. Viktigt för ett sådant system är att det funktionstestas enligt fastställd kontrollplan. Rekommenderar att installera armaturer med autotestfunktion STS, vilket avsevärt förlänger batteriernas livslängd. Alla armaturer har dioder som visar om det är något fel på lampor eller elektronik.

Se vidare under Nödljusarmaturer...

Efterlysande utrymningssystem kan med fördel utföras med alla våra efterlysande produkter.

I Sverige finns inga regler hur man ska använda efterlysande produkter för ett säkert utrymningssystem. Däremot finns det vägledande föreskrifter såsom AFS 2008:13  "Skyltar och signaler" och AFS 2009:02 "Arbetsplatsens utformning".

I Tyskland och Norge däremot så finns det regler och standarder för hur ett efterlysande utrymningssystem kan utformas. Vi använder oss av alla dessa regler i vårt arbete för att uppnå bästa möjliga resultat:

•  Visuelle ledesystemer for rømning i byggverk (Norska), Norsk Standard NS3926
•  Säkerhetsbelysning (Tyska), Optiche Sicherheitsleitsysteme ASR A3_4_3
•  Säkerhetsbelysning (Tyska), Optiche Sicherheitsleitsysteme bgr_216

Vi lämnar teknisk support för alla våra produkter för att du som kund ska känna dig trygg och få rätt lösning för just ditt problem.

Hemsidan

Webmaster
Sitemap
Om cookies

TJÄNSTER

Support

Skrädeberg 1, 599 91 Ödeshög

info@everglow.se

Copyright © 2016 Everglow AB